Lakritscupcakes med citronfrosting,
Vispa poröst:
2 ägg,
2 dl socker.
Blanda i en skål:
3,5 dl vetemjöl,
2 tsk bakpulver,
1,5 tsk vaniljsocker,
lagom mängd krossade lakritskarameller,
blanda sedan i detta i äggsmeten.
häll sedan i:
2-3 msk såntdär jox man gör lakritsshots av
75 smält smör (eller flytande margarin), blandat med
1 dl mjölk,
fördela smeten i formar, fyll dem till ca hälften.
tryck ner en lakritsmentos i varje
grädda i 15-25 min (beroende på hur många/stora det blev).
Citronfrosting:
Rör mjukt
30g smör/margarin
80g cream cheese
1-2 msk citronjuice
nästan ett helt paket florsocker
några droppar gul karamellfärg.
Låt cupcakesen svalna innan du spritsar på frostingen &sedan pyntar med strössel, godis eller annat kul.
1 kommentar:
Va gott.....
Vi provar snart
PA+Ma+Mu
Skicka en kommentar