torsdag, december 20

Julerecept

Saffranscheesecake

8 bitar1 timme
150 g pepparkaka (cirka 15 stycken)
75 g smör
500 g kesella gourmet
3 ägg
1 dl socker
1 kuvert saffran (1/2 g)
rivet skal av 1 citron

Översta lagret:
400 g crème fraiche
1 msk vaniljsocker

Dekoration:
Halverade passionsfrukter och physalisfrukter

Gör så här:
1 Mixa, eller stöt, pepparkakorna till smulor.
2 Smält smöret och blanda med pepparkakssmulorna.
3 Tryck ut smulorna i pajformen och förgrädda peppar-kaksbottnen i 5 minuter, 200 grader.
4 Vispa ägg och socker pösigt.
5 Rör ner kesella, rivet citronskal och saffran. Låt smeten dra i 15 minuter, så saffranssmaken får mogna ordentligt.
6 Häll fyllningen i pajskalet och grädda pajen, 180 grader, tills fyllningen stelnat, cirka 35 minuter.
7 Låt kakan svalna ordentligt. Rör ihop crème fraiche och vaniljsocker och bred över kakan.
8 Sätt in i ugnen 6–7 minuter, 180 grader, tills ytan stelnar något.
9 Låt kakan svalna och dekorera den precis före servering med halverade passionsfrukter och physalisfrukter.

1 kommentar:

Hellenfrånfjällen sa...

Utan er vetskap gästbloggar ni hos mig idag!