Västerbottenfyllda köttfärsbiffar med pepparrotsdressing
4 port.
0,5 kg nötfärs
1 dl västerbottensost, kan bytas ut till mager ost
2 st ägg
1,5 dlmjölk
salt
peppar
Potatis
Haricots verts
Tomater
Dressing
0,5 dl majonnäs, lätt
1,5 dl gräddfil
2 msk riven pepparrot
Tillagning:
1. Sätt ugnen på ca 185 grader. Blanda färsen med lite salt och peppar. Knäck äggen och rör ihop med mjölken till en fin och smidig färs. Dela upp och forma 8 biffar.
2. Riv osten. Gör en grop och fördela osten i biffarna.
3. Stek biffarna i smör på båda sidorna och grädda dem klara i ugnen ca 10 minuter på ett ugnsfast fat.
4. Blanda ihop majonnäs, gräddfil och pepparrot till dressingen.
5. Servera bifffarna med pepparrotsfil, kokta haricot vertes, skivade tomater och kokt potatis.
1 kommentar:
Tackar!
Skicka en kommentar