Thereses Dumlekakor
INGREDIENSER (24 st)
200 g margarin
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
12 stycken Dumlekolor
1 ask Noblesse
24 folieformar
SÅ GÖR DU:
Blanda ihop margarin, strösocker, vetemjöl och bakpulver till en smidig deg. Låt degen stå kallt i cirka 30 minuter. Dela degen i 24 delar och rulla till runda bollar. Tryck ner en halv Dumlekola i varje degboll och lägg dem sedan i folieformarna. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i cirka 10 minuter. Ta sedan ut kakorna ur ugnen och lägg på en bit Noblesse på varje boll, direkt innan de har kallnat. Chokladen ska smälta ut över kakan. Ställ kakorna i kylen så att chokladen stelnar ordentligt. Sedan är det bara att njuta!
Mangokyckling på spett
INGREDIENSER 4 personer
4 kycklingfiléer
1/2 dl mango chutney (finns färdig på flaska)
1 tsk olja
4 grillspett
Sallad:
1 ask ruccola
2 endiver
1/2 huvud isbergssallad
1 litet knippe bredbladig persilja
1 rödlök
Dressing:
3 dl mild lättyoghurt
1 lime, saft + rivet skal
1 msk råsocker
1 tsk salt
2 kvistar bladpersilja
SÅ GÖR DU Börja med dressingen: Häll yoghurten i ett kaffefilter och låt den rinna av en kort stund. Smaksätt yoghurten med pressad limesaft, finrivet limeskal, socker och strimlad persilja. Skala och strimla rödlöken fint, riv salladsbladen i mindre bitar och hacka persiljan. Blanda i en skål och fördela på fyra tallrikar. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och trä upp dem på spett. Krydda med salt och vitpeppar. Stek eller grilla spetten runt om, cirka 10 minuter. Pensla spetten med sweet mango chutney och vänd runt dem i stekpannan eller på grillen. Fördela kycklingspetten på salladsskålarna och ringla lite dressing över. Servera gärna med lite extra mango chutney.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar