tisdag, februari 13

Gårdagens middagstips

Pastagratäng med tonfisk och oliver

Portioner: 2-3
Tid: 40 minuter
Ingredienser:ca 200 g kort pasta, t ex penne
1 gul lök1 vitlöksklyfta
2 tomater
2 msk tapenade (olivröra på burk)
1 ½ dl turkisk yoghurt eller annan fet yoghurt
1 tsk oregano
½ tsk saltnymald svartpeppar
1 burk tonfisk i vatten,
200 g50 g riven ost
8–10 svarta oliver av grekisk typ

Koka pastan efter anvisning på paketet.Under tiden: Strimla löken och hacka vitlöken. Stek den mjuk i lite olivolja. Tärna tomaterna.
Sätt ugnen på 225 grader.
Häll av pastavattnet och blanda pastan med stekt lök, tomattärningar, tapenade, yoghurt, oregano, tonfisk och salt.Häll pastablandningen i en smord ugnsform. Vrid över några tag med pepparkvarn. Strö på riven ost och svarta oliver.
Grädda gratängen cirka 20 minuter mitt i ugnen tills den har fått fin färg.En sallad med rårivna morötter är gott att äta till.

Det blev jättegott och var fantastiskt enkelt att göra.

Inga kommentarer: